Tudengiteisipäev. Viola Asoskova (klaver)

15.10.2024 kell 19:00

Kammersaal

TASUTA

Viola Asoskova (klaver)

Kaastegev Jekaterina Rostovtseva (klaver)

Kavas Haydn, Schumann, Prokofjev, Debussy

Viola Asoskova alustas klaveriõpinguid 6-aastaselt Tallinna Muusikakeskkoolis, kus tema õpetajateks olid Jekaterina Rostovtseva ja prof Peep Lassmann. 2021. aasta sügisel jätkas ta õppimist Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias prof Peep Lassmanni juhendamisel. Õppeaastal 2022/23 täiendas ta end Erasmus+ programmi raames Saksamaal Weimari Franz Liszti nim Muusikaakadeemias prof Christian Wilm Mülleri juures. Asoskova võtab regulaarselt osa ka meistriklassidest, juhendajateks Grigory Gruzman, Anna Malikova, Mira Marchenko, Andrew Zolinsky jt. 

Viola Asoskova on esinenud Piano City Milano festivalil, Bouffes du Nord teatris Pariisis, Carnegie Weill Hallis New Yorgis ja Cambridge’i Murray ülikoolis Inglismaal. 2016. aastal soleeris ta Tallina Kammerorkestri ees Tallinna Filharmoonia projektis „Sipsik“, 2019. aastal osales EMCY korraldatud kaasaegse muusika meistrikursustel ja tuuril Epoche f (Saksamaa, Holland, Belgia) ning 2020. ja 2022. aastal astus üles festivalil KLAVER. Juulis 2022 ja 2023 andis Asoskova soolokontserte Hollandis ja Saksamaal ning 2023. aasta juunis kutsuti ta EMCY Young Hearts of Music tuurile Austrias ja Saksamaal. Viola Asoskova on mitmete vabariiklike ja rahvusvaheliste konkursside laureaat Prantsusmaal, Hiinas, Ameerika Ühendriikides, Saksamaal, Itaalias, Soomes, Šveitsis ja mujal. 2019. aastal pälvis ta auhinna EMCY Prize.

 

Kontserdisari „Tudengiteisipäev“ peegeldab EMTA üliõpilaste laia spektrit klassikast pärimuseni ning viiulist fagotini. Esinevad nii esmakursuslased kui ka peatsed koolilõpetajad, nii eesti kui ka välistudengid, solistid ja kammeransamblid.

 

Korraldaja EMTA kontserdi- ja etenduskeskus