MÜRIAADfest. Vestlussari

30.09.2024 kell 12:00

EMTA õppehoone fuajee

TASUTA

12.00–13.15 Avapaneel „Inimene või betoon: kus on tasakaal?”

13.30–14.30 EMTA JAZZ 20 esitleb: „Intensiivsed algusaastad ja Crossing Borders” (inglise keeles; In English)


14.45–15.45 EMTA lavakunstikool esitleb: „Püha Jõe kättemaks” 

E 30.09 2024 ja K 2.10.2024 vestleme MÜRIAADfesti raames muusikast ja ühiskonda puudutavatest teemadest EMTA õppehoone fuajee sinisel laval (Tatari 13).

 

12.00–13.15 / EMTA õppehoone fuajee

Avapaneel „Inimene või betoon: kus on tasakaal?”

Vestlussarja avapaneel keskendub viimastel aastatel elavnenud diskussioonile hariduse ja kultuuri rahastamise teemal. Arutelu keskmes on küsimus, mil määral investeerida uutesse ehitistesse või peaks peamine fookus asetsema hoopis nende valdkondade töötajate sissetulekutel? Paneel uurib, kuidas leida tasakaal materiaalse keskkonna arendamise ja haridus- ja kultuuritöötajate heaolu tagamise vahel ning kuidas võiksid olla seatud prioriteedid, et tagada jätkusuutlikkus kummaski valdkonnas.

Vestluses osalevad Jaak Aaviksoo, Kertu Saks, Kadri Tali, Margus Allikmaa ja Rein Lang. Vestlust modereerib EMTA rektor Ivari Ilja.

 

13.30–14.30 / EMTA õppehoone fuajee

EMTA JAZZ 20 esitleb: „Intensiivsed algusaastad ja Crossing Borders” (inglise keeles; In English)

EMTA jazzmuusika eriala tähistab sellel sügisel oma 20. sünnipäeva. Asutamisaastast tänaseni on eriala üks olulisi suundumusi Eesti jazzi rahvusvahelistumine, mis osakonna algusaastatel muu väga aktiivse välissuhtluse kõrval kulmineerus rahvusvaheliste suvekursustega „Crossing Borders”. Panelistid meenutavad seda meeleolukat aega õppejõu, korraldaja ning õpilase vaatenurgast.

Vestluses osalevad Anthony Branker (USA), Jari Perkiömäki (Soome), Kadri Voorand, Marje Lohuaru. Vestlust modereerib Jaak Sooäär.

 

14.45–15.45 / EMTA õppehoone fuajee

EMTA lavakunstikool esitleb: „Püha Jõe kättemaks

Sel sügisel jõuavad esmakordselt laiema publiku ette lavakunstikooli 32. lennu üliõpilased – Noorsooteatris etendub alates 13. septembrist nende esimene diplomilavastus „Püha Jõe kättemaks”. Oma näitlejasuuna kursusekaaslastega tegid lavastuse neli lavastajasuuna üliõpilast. Oli see lihtne või keeruline, kuidas laabus esimene tööprotsess professionaalses teatris?

Vestluses osalevad lavastajad ja üliõpilased Triin Brigitta Heidov, Elss Raidmets, Robi Varul, Oliver Reimann. Vestlust modereerib Karin Allik.

 

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia esindusfestival MÜRIAADfestKohtumised” toimub 28.09–5.10.2024 ja on pühendatud akadeemia 105. aastapäevale.
Festivali programm sisaldab kontserte, kus astuvad üles nii akadeemia tudengid, õppejõud kui ka vilistlased; huvitavaid vestlusringe oma ala spetsialistidega, pakkudes sügavamaid teadmisi ja uusi vaatenurki; installatsioone ja näitusi, mis avardavad meeli ja kutsuvad kaasa mõtlema. Ühtlasi tähistab akadeemia 1. oktoobril rahvusvahelist muusikapäeva tudengite eriprogrammiga Viru Keskuse aatriumis. Festivali raames toimub ka vilistlaste gala ja pidu, kuhu on oodatud kõik vilistlased, kes tunnevad sidet oma alma mater’iga ja soovivad üheskoos meenutada oma ülikooliõpinguid. MÜRIAADfest on kohtumispaik kõigile, kes armastavad kultuuri, muusikat ja teatrit. Tule osa saama EMTA 105. sünnipäevanädalast!

Korraldaja EMTA kontserdi- ja etenduskeskus