MÜRIAADpuhkpill. „Kohtumised Rostock-Tallinn”

29.09.2024 kell 15:00

Kammersaal

TASUTA

 

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ja Rostocki Muusika- ja Teatrikõrgkooli

fagoti- ja oboe eriala üliõpilased

Kontsert võtab kokku Erasmus+ projektinädala, milles osalevad Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ning Rostocki Muusika- ja Teatrikõrgkooli fagoti ja oboe eriala üliõpilased ning õppejõud.

Kontsert on kantud käesoleva aasta MÜRIAADfesti ideest – kohtumised kõige ootamatumates ja ebatavalisemates kooslustes. Rahvusvaheline koostöö, mis võtab kokku Erasmus+ projektinädala Rostocki ja EMTA üliõpilaste ja õppejõudude vahel. Laval astuvad üles Rostocki tunnustatud õppejõud, sealhulgas professor David Petersen (fagott) ja professor Gregor Witt (oboe). Viimast võib nimetada staarõppejõuks, kelle juurde soovitakse õppima tulla üle maailma.
Kavas on seaded oboe-fagotibändile, Gabrieli, Mozarti, Stravinski ja teiste heliloojate loomingust.
Kindlasti on tegemist ainulaadse võimalusega publikul näha ja kuulda ühel kontserdil nii mitmeid fagoti- ja oboemängijaid. Instrumentidel, mis võivad sageli jääda ainult orkestriridadesse. Laskem seekord neil kõlada!

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia esindusfestival MÜRIAADfest „Kohtumised” toimub 28.09–5.10.2024 ja on pühendatud akadeemia 105. aastapäevale.

Festivali programm sisaldab kontserte, kus astuvad üles nii akadeemia tudengid, õppejõud kui ka vilistlased; huvitavaid vestlusringe oma ala spetsialistidega, pakkudes sügavamaid teadmisi ja uusi vaatenurki; installatsioone ja näitusi, mis avardavad meeli ja kutsuvad kaasa mõtlema. Ühtlasi tähistab akadeemia 1. oktoobril rahvusvahelist muusikapäeva tudengite eriprogrammiga Viru Keskuse aatriumis. Festivali raames toimub ka vilistlaste gala ja pidu, kuhu on oodatud kõik vilistlased, kes tunnevad sidet oma alma mater’iga ja soovivad üheskoos meenutada ülikooliõpinguid.

MÜRIAADfest on kohtumispaik kõigile, kes armastavad kultuuri, muusikat ja teatrit.

Tule osa saama EMTA 105. sünnipäevanädalast!